Derneğimize Azerbaycan Sosyal Hizmet Kamu Birliği Başkanı Tarafından Uluslararası Konferansa Davet

Derneğimiz, Azerbaycan Sosyal Hizmet Kamu Birliği Başkanı tarafından 6 Kasım 2018'de Bakü’de gerçekleştirilen “ÇOCUK GELİŞİMİ HESAPLARI:ÇOCUK REFAHINA YENİ YAKLAŞIM” konulu uluslararası konferansa davet edilmiştir.

Derneğimiz, Azerbaycan Sosyal Hizmet Kamu Birliği Başkanı tarafından 6 Kasım 2018'de Bakü’de gerçekleştirilen  “ÇOCUK GELİŞİMİ HESAPLARI:ÇOCUK REFAHINA YENİ YAKLAŞIM” konulu uluslararası konferansa davet edilmiştir. Konferans, Washington Üniversitesi,  Azerbaycan Gelecek Yaş Enstitüsü'nün Başkanlığı ve Sosyal Kalkınma Merkezi bünyesinde yer alan STK'lar için Devlet Destek Konseyi ile birlikte düzenlenmiştir.

Konferansa;  Azerbaycan STK Temsilcileri, ADA Üniversitesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aile, Kadın ve Çocuk İşleri Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı Temsilcileri, öğrenciler ve ilgili profesyoneller katılım sağladı. Konuşmacılar tarafından (Michael Sherraden George Warren Brown Üniversitesinden Distinguished Üniversitesinde  Profesör, Brown Social Business School’da Sosyal Gelişim Merkezi’nin Kurucu Direktörü ve St. Louis’deki Washington Üniversitesi’nde Next Age Enstitüsü Direktörü -  Profesör Daniel Gottlieb Ulusal Sigorta Enstitüsü’nde Araştırma ve Planlama Genel Müdür Yardımcısı, Kudüs İbrani Üniversitesi Sosyal Hizmet Okulu’nda ekonomi politikası ve sosyal politika üzerine öğretim görevlisi - Li Zou, Washington Üniversitesi’nde  Uluslararası Sosyal Gelişim Merkezi’nde (CSD) Uluslararası Direktör- Aytakin Huseynli, AZSWU Başkanı, Washington Üniversitesi'nde Doktora Öğrencisi) kendi ülkelerindeki sosyal gelişim hesapları ile ilişkili olarak devlet politikalarından sunumlar yapıldı. Programın ikinci yarısında gerçekleştirilen iki panelde davetli ülkelerin Sosyal Hizmet Meslek Örgüt Temsilcileri (Ukrayna, Gürcistan, İran, Kazakistan, Moldova, Mongolya, Rusya, Türkiye) ülkelerindeki çocuklara yönelik devlet yardımlarından ve sosyal yardım sistemlerinden sunumlar gerçekleştirdi. Türkiye’den davet edilen SHUDER adına Genel Başkan Rahmiye Bozkurt tarafından “Türkiye’de Devlet Tarafından Çocuklara Yönelik Olarak Yürütülen Sosyal Yardım Hizmetleri” konulu sunumu gerçekleştirildi.

Konferans sonrası diğer ülkelerden gelen sosyal hizmet meslek örgütleri temsilcileri ile sosyal hizmet eğitimi ve uygulamalarına ilişkin bilgi alışverişi yapıldı. Ayrıca Azerbaycan Sosyal Hizmet Kamu Birliği Genel Başkanı Aytakin Huseynli ve Yürütücü Başkan Lamiya Rzayeva ile daha detaylı görüşmeler gerçekleştirildi. İki ülke arasında sosyal hizmet meslek örgütleri arasında işbirliği ve ortak çalışmalar gerçekleştirilebilmesi yönünde bilgi alışverişinde bulunuldu.

Paylaş |                                         Yorum Yaz - Arşiv