Sağlıkta Lisans Tamamlamaya Danıştay Dur Dedi!

YÖK’ün Sağlık Ön Lisans Mezunlarına Sınavsız ve uzaktan eğitimle Sosyal Hizmet Lisans Tamamlama İşlemine İlişkin Derneğimizin talebiyle Danıştay tarafından Yürütmeyi Durdurma Kararı Verildi.

03.08.2017

Değerli Üyelerimiz,

YÖK kararıyla 2015 yılında sosyal hizmetle ilgisi bulunmayan pekçok sağlık ön lisans bölümüne sınavsız uzaktan, açık eğitimle Sosyal Hizmet Lisans mezunu olma şansı verilmişti. Bu karar ve uygulamanın yürütmesinin durdurulması ve iptali için SHUDER tarafından Danıştayda dava açılmıştı. Dava sürerken YÖK benzer işlemi 2017’de de yapmak üzere geçtiğimiz günlerde süreç başlattı.

Ancak bu hafta içinde Derneğimize ulaşan Danıştay’ın 6.6.2017 tarihli mahkeme kararına göre; Danıştay’da açtığımız davadaki taleplerimize uygun olarak, Yükseköğretim Kurulu’nun 23.07.2015 tarihinde yaptığı “Sağlık Önlisans Alanlarından Mezun Olanlara Lisans Tamamlama” ile ilgili duyuruya ilişkin işlemin, bu duyuruya istinaden yapılan tercih ve yerleştirme işlemleri, tercih ve yerleştirme işlemleri sonucunda 7-11 Eylül 2015 tarihler arasında yapılan kayıt işlemleri yönünden; 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 27. maddesinin 2. fıkrasında belirtilen koşulların birlikte gerçekleştiği anlaşıldığından yürütmenin durdurulması isteminin kabulüne ve teminat alınmaksızın yürütmenin durdurulmasına karar verilmiştir.

Bu karara göre, sağlık ön lisans bölümlerinden sınavsız olarak Sosyal Hizmet Lisans bölümlerine geçme ile ilgili iş ve işlemler ile buna ilişkin uygulamaların doğrudan durdurulması gerekmektedir. Derneğimizce konu takip edilerek, bu doğrultuda Danıştay kararına istinaden resmi olarak tekrar YÖK’e müracaat edilerek, hem 2015 hem de bu yıl ki sağlıkta ön lisans mezunlarının sınavsız olarak Sosyal Hizmet Lisans bölümlerine geçiş uygulamasına ilişkin iş ve işlemlerin tümden durdurularak iptal edilmesi talep edilecektir.

Saygılarımızla duyurulur.

Rahmiye BOZKURT
    SHUDER Genel Başkanı

Gerekçeli karara buradan ulaşabilirsiniz