DERNEĞİMİZİN DE DAHİL OLDUĞU RUH SAĞLIĞI YASA TASARISI ASKIYA ÇIKTI!

Dünyadaki ruh sağlığı yasaları incelenerek bu yasa içerisinde mesleğimizin en etkin şekilde yer alması için gerekli çaba ve özenin gösterildiği tasarı görüşlerinize açılmış bulunmaktadır...

Değerli Meslektaşlarımız

Aydın Milletvekili Sayın Deniz Depboylu ve Türkiye Psikiyatri Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Timuçin Oral tarafından başlatılan Ruh Sağlığı Yasa Tasarısı çalışmalarına, SHUDER olarak 2017 mart ayından bu yana, SHUDER Genel Başkanı Rahmiye BOZKURT ve Sosyal Hizmet Uzmanı/Aile ve Evlilik Danışmanı, EMDR Sertifikalı Avrupa Terapisti Ahmet Cemil ÖLÇER düzenli olarak katılım sağlanmıştır. Dünyadaki ruh sağlığı yasaları incelenerek bu yasa içerisinde mesleğimizin en etkin şekilde yer alması için gerekli çaba ve özenin gösterildiği tasarı ekte görüşlerinize açılmış bulunmaktadır. Tasarı ile ilgili geri bildirimlerinizi için son tarih 10 Aralık 2017’dir. Tasarı eşzamanlı olarak meclisteki yasama uzmanlarınca da gözden geçirilecektir. Askıya çıkarılma sürecinin tamamlanmasının ardından dernek temsilcileri TBMM’nde biraraya gelerek basın açıklamasıyla kamuoyunu bilgilendireceklerdir. Açıklamadan sonra tasarı Milletvekilimiz Deniz Depboylu tarafından Meclis Başkanlığına sunulacaktır. Değerli meslektaşlarımız sizlerden görüşlerinizi info@shudernegi.org adresine yazmanız beklenmektedir. Bunun için ekteki tabloyu kullanabilirsiniz.

Görüş ve katkılarınız için çok teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

Rahmiye BOZKURT

SHUDER Genel Başkanı

RUH SAĞLIĞI YASASI TASLAĞI METNİ (indirmek için tıklayınız..)