Sosyal Hizmet Dergisi

Sosyal Hizmet Dergisi 2015 (Dış Kapak)

İlgili sayıya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

Okul Sosyal Hizmeti Özel Sayısı - 2014 (Kapak)

Okul Sosyal Hizmeti Özel Sayısı'na aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

Sosyal Hizmet Dergisi 2013 (Kapak)

İlgili sayıya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

Sosyal Hizmet Dergisi Ocak 2010 (Kapak)

İlgili sayıya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

Sosyal Hizmet Dergisi 2009 (Kapak)
 Sosyal Hizmet Dergisi 2009 Kapak

SOSYAL HİZMET DERGİSİ

Sosyal Hizmet Dergisinin yeni sayısı ve önceki sayılarını Genel Merkezimiz ve Şubelerimizden temin edebilirsiniz.

Sosyal Hizmet Dergisiyle ilgili Soru, Katkı, Görüş ve Öneri için İletişim: (Editör) Bülent KARAKUŞ, karakusb75@gmail.com -  info@shudernegi.org

Sosyal Hizmet Dergisi Yayın Kurulu:

1. SHU Bülent KARAKUŞ (Editor)

2. Prof.Dr. Özlem CANKURTARAN (Başkan)

3. Doç.Dr. Gonca POLAT (Başkan Yardımcısı)

4. SHU Esin POLAT (Üye)

5. SHU Çiğdem KARAHAN (Üye)

6. SHU Abidin ÖZDEMİR (Üye)

7. SHU Kenan TOPÇU (Üye)

8. SHU Sedat TÜRKERİ (Üye)

9. Arş. Gör. Mehmet Can AKTAN (Üye)

10. SHU Durdu Baran ÇİFTÇİ (Üye)

YAYIN KURALLARI

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneğinin bir yayını olan Sosyal Hizmet Dergisi Ocak ve Haziran aylarında olmak üzere altı (6) ayda bir ve gerekli görüldüğü durumlarda özel sayı olarak elektronik ortamda veya basılı olarak yayınlanır. Eksik sayılar yılda bir (1) dergi olarak tamamlanabilir.

Sosyal Hizmet dergisi, sosyal hizmet/sosyal bilimler alanında yapılmış bilimsel ve mesleki çalışmaları yayınlar. Sosyal hizmet alanında yapılmış çalışmalara basım önceliği tanınır.

Derginin yayın dili Türkçedir. Ancak Dergi, Türkiye dışındaki sosyal hizmet uzmanları ve sosyal bilimciler tarafından hazırlanan yabancı dildeki yayınlara da açıktır.

Sosyal Hizmet Dergisi, sosyal hizmet/sosyal bilim alanında yapılmış mesleki ve bilimsel çalışmaların yanı sıra, kitap eleştirileri, kitap tanıtımları, mesleki ve bilimsel çalışmalara ilişkin duyuruları da yayınlar.

Dergiye yayınlanmak üzere gönderilen yazılar aşağıdaki konu ve formatlarda olabilir:

-          Araştırma makaleleri, derleme makaleler, çeviri makaleler

-          Olgu sunumları

-          Proje tanıtım yazıları, özetleri

-          Röportajlar, söyleşiler, portreler

-          Yüksek Lisans ve Doktora tez tanıtımı/özetleri

-          Kitap tanıtımı, kitap değerlendirmeleri

-          Yurt içi veya yurt dışı mesleki haberler, etkinlikler vb.

Sosyal Hizmet Dergisinde yayınlanması istenen yazılar dergi Yayın Kurulu tarafından incelenir ve uygun görülen yazılar yayınlanır. Yayınlanması uygun görülmeyen çalışmalar hakkında yazara/yazarlara bilgi verilir. Dergiye gönderilen yazılar hiçbir koşulda iade edilmez.

Dergide yayınlanan çalışmalarda yer alan görüşler yazarlarına aittir. Dergi Yayın Kurulu ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, yazarların görüşlerinden sorumlu tutulamaz.

YAZIM VE SUNUM KURALLARI

Genel Kurallar

Sosyal Hizmet Dergisinde yayınlanacak yazılar Times New Roman yazı karakteri, metin 11 punto, üst başlıklar 12 punto, 1,5 satır aralığı ile sağa sola dayalı, paragraflar arasında 6 nk boşluk bırakılarak yazılmalıdır.

Yazılar bilgisayar ortamında A4 sayfa boyutuyla ve Microsoft Word Programı aracılığıyla yazılmalıdır.

Metinde yer alan şekil, çizelge veya fotoğraflar numaralandırılmalıdır.

Yazarlar, Sosyal Hizmet Dergisinde yayınlatmak istedikleri çalışmaları e-posta yoluyla info@shudernegi.org ve karakusb75@gmail.com veya çalışmanın iki kopyası ve bir compact disc ile birlikte Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Genel Merkezi; Ataç 1 Sokak No:29-17 Kızılay ANKARA adresine postalayarak Yayın Kurulu’na ulaştırabilirler.

Kaynakça Yazım Kuralları

Kaynakça Bağlacı

Yararlanılan kaynaklar metin içinde kaynakça bağlacı ile gösterilmelidir.  Kaynakça bağlacının kullanımı aşağıdaki gibi olmalıdır.

Kullanılan kaynak tek yazarlı ise: (Adem 1993: 25),

Kullanılan kaynak iki yazarlı ise: (Adem ve Mehmet 1993: 25)

Kullanılan kaynakta ikiden fazla yazar ismi varsa: (Adem ve Diğerleri 1993:26)

Kaynakça Düzeni

Kaynakça listesinde yer alan yayınlar yazarların soyadlarına göre sıralanmalı ve numaralandırılmalıdır. Kaynakça gösterim biçimleri şu şekilde olmalıdır.

Kullanılan kaynak bir dergi makalesi ise:

Küçükkaraca N. (2000) “Kadın Suçluluğu ve Hükümlü Kadınların Durumu”. Sosyal Hizmet. Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Yayını. 8 (3), 23-25.

Kullanılan kaynak bir editörlü kitap ise:

Tufan B., Aktaş A. M. Duyan V. (Ed) (2000). Travma Tedavisi Uzman Eğitimi. Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksekokulu Yayınları. Yayın No: 005. Ankara.

Kullanılan kaynak editörlü kitapta bir bölüm ise:

Grayer E. (2000). “Deprem Travmaları”. Travma Tedavisi Uzman Eğitimi. Tufan B., Aktaş A.M. Duyan V. (Ed). Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksekokulu Yayınları. Yayın No: 005. Ankara.

Kullanılan kaynak yayınlanmış bir ulusal ya da uluslararası kongre bildirisi ise:

Kabacalı A. (1995). “Türkiye’de Batıcılık Akımı ve Hoşgörü”. Uluslar arası Hoşgörü Kongresi Bildirileri. Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Vakfı. S: 97-100, Antalya.

Kullanılan kaynak yayınlanmamış bir ulusal ya da uluslararası kongre bildirisi ise:

Metin N. (1996).  “Entegrasyon Uygulamalarında Karşılaşılan Sorunlar”. Özürlü, Kent ve Çevre Kongresi’nde Sunulan Bildiri, Ankara.

Kullanılan kaynak Yasa veya Anayasa ise:

Yabancı Memleketlere Gönderilecek Memurlar Hakkında Kanun (4489 S.K.), Md. 1; 1943.

Kullanılan kaynak web’de yer alıyorsa, web kaynakları kaynakçanın sonunda web adresi verilerek yazılır.

Tarımeri, Nihat. (2016, 11 Mayıs). Sosyal İnceleme Raporu... Erişim tarihi: 30 Mayıs 2017,

Kullanılan kaynak bir filmden alınmışsa:

Kavur, Ö. (Yönetmen). (1986). Anayurt Oteli [Film]. İstanbul: Fono.

Kullanılan kaynak gazete ise:

Kongar, Emre. “Halkla İlişkilerin Önemi ve Ülkemizdeki Gelişmeler,” Cumhuriyet. 3 Kasım 2010. s.11.

Kişisel görüşmeler metinde belirtilmeli ancak kaynakçada yer almamalıdır.

Örnek: (Sema Kut, kişisel görüşme, Nisan 2017)