Dünya Sosyal Hizmet Günü

DÜNYA SOSYAL HİZMET GÜNÜ

Dünya'da 1983 yılından bu yana her yıl Mart ayının 3.Salı günü Dünya Sosyal Hizmet Günü olarak kutlanmaktadır.

Birleşmiş Milletlerin de bir partneri olan ve Derneğimizin de bağlı bulunduğu Uluslararası Sosyal Hizmet Uzmanları Federasyonu ( IFSW),  2012'den beri, Birlemiş Milletler gündemine paralel olarak küresel gündemler belirlemekte ve iki yılda bir değişen gündemlerle küresel politika çalışmalarına katkı vermeye çalışmaktadır.

Dünya Sosyal Hizmet Günü çerçevesinde de bu politika çalışmalarına dair küresel çapta kampanyalar düzenlenmekte ve "ajanda" gerçekleştirilmektedir. Sosyal Hizmet ve Sosyal Kalkınma Küresel Ajandası olarak adlandırılan bu gündem; 2012-2014 yılları arasında sosyal ve ekonomik eşitliği teşvik etme, 2015-2016 yıllarında İnsan onuru, 2017-2018 yıllarında Topluluk ve Çevresel Sürdürebilirliği Teşvik Etme, 2019-2020 'de İnsan İlişkilerinin Öneminin Desteklenmesi olarak belirlenmiştir.
http://cdn.ifsw.org/assets/ifsw_85801-10.pdf )