SHUDER GMYK 15.Dönem Faaliyet Raporu (23 Mart - Eylül Altı Aylık)

SOSYAL HİZMET UZMANLARI DERNEĞİ  GENEL MERKEZİ  15.DÖNEM                                            FAALİYET RAPORU

(23 MART – EYLÜL 2017 ALTI AYLIK)

•  24.03.2017 Ruh Sağlığı Yasa Tasarısı Komisyon Çalışması:

TBMM Kadın-Erkek Eşitliği Komisyon Üyesi Aydın Milletvekili Deniz DEPBOY Başkanlığında yapılan Ruh Sağlığı Yasa Tasarısı Komisyon Çalışmasına Katılım Sağlandı. Yukarıda belirtilen tarihli çalışmaya; Derneği temsilen Genel Sekreter Esin POLAT ve SHUDER üyesi Sosyal Hizmet Uzmanı Ahmet Cemil ÖLÇER katılmışlardır. Yasa tasarısı çalışmaları   Genel Başkan Rahmiye BOZKURT ve Ahmet Cemil ÖLÇER tarafından takip edilmekte olup, çalışmalar devam etmektedir.

• 7-8 Nisan 2017 Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Sosyal Hizmet Ön Lisans Çalıştayı:

Çalıştayda SHUDER MYK  tarafından hazırlanan metin sunumu yapıldı. Metin dışında başka bir görüş bildirilmedi. Sosyal Hizmet ön lisans programından mezun olacak öğrencilerin Sosyal Hizmet alanında meslek elemanı olarak değil, “Ara-Teknik Elaman” olarak,büro işlerinde meslek elamanlarına yardımcı olmaları ve ön lisans ders içeriklerinin ise Sosyal Hizmet alanına göre değil, diğer profesyonel meslek elamanlarının ihtiyaçlarına göre belirlenmesi yönünde görüş sağlandı.Çalıştaya Dernek adına SHUDER Yönetim Kurulu Üyesi; Fayık YURTKULU katılmıştır.

•   20 Nisan 2017 Adalet Sistemi ile ilgili Toplantı:

İlgili toplantıya SHUDER Yönetim Kurulu Üyesi  Zeynep MUTLU Katılmıştır.

• 21 Nisan 2017 tarihinde, SHUDER’İN 2013 yılından itibaren ortak olduğu ve çalışmalarını sürdürdüğü “Çocuklara Karşı Ticari  Cinsel Sömürüyle Mücadele  Ağı planlama toplantısına,Genel Başkan Rahmiye BOZKURT, Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep MUTLU, Yönetim Kurulu Üyesi Fayık YURTKULU katılmıştır.

•  21 Nisan 2017: Sağlık Emekçileri Sendikasının Olağan Genel Kurulu Açılış  davetine Genel Başkan Rahmiye BOZKURT katılmıştır.

• 22 Nisan 2017: TUYUP projesi kapsamında daha önce eğitime katılan meslektaşlarımıza sertifikaları, sosyal kültürel etkinlikler komisyonunca organize edilen dernek üyelerimizden olan, Derya YELEKÇİ, Fikri AKBİN ve  Çağrı SEVİN'den oluşan müzik grubunun şarkıları eşliğinde verildi. Yaklaşık 50 katılımcının yer aldığı sertifika törenine dernek yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, sertifika almaya hak kazanan meslektaşlarımız katılmışlardır.

• 24 Nisan 2017: Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümünden Prof. Dr. Nurdan DUMAN ziyaret edildi. Ziyaret kapsamında, Üniversite bünyesinde bulunan Sosyal Hizmet Bölümü ve  SHUDER arasında ki  karşılıklı işbirliği ve  dayanışmanın önemine vurgu yapılarak, Sorunlar tartışıldı.Prof Dr. Nurdan DUMAN’A SHUDER’E  verdiği destekler için teşekkür edildi. Ziyarete Genel Başkan,Rahmiye BOZKURT, Başkan Yardımcısı,Abdullah ÖZBAY, Genel Sekreter,Esin POLAT Genel Sayman, Çiğdem KARAHAN BEDİR katılmıştır.

• 26 Nisan 2017: Çankaya Belediyesinin, davetlisi olarak, Yerel eşitlik çalıştayına katılım sağlandı. Çalıştay çıktısı olarak, yerel düzeyde yapılacak çalışmalar için İzleme ve Değerlendirme Kurulu oluşturulması kararlaştırıldı. Genel Sekreter,Esin POLAT İzleme ve Değerlendirme Kurulunda görev aldı. İzleme ve Değerlendirme Kurulunda, Kadın ve diğer  dezavantajlı bireyler ile çalışma yürüten sivil toplum örgütlerinin temsilcileri yer almaktadır. İlgili Çalıştaya, Genel Sekreter Esin POLAT ve Genel Sayman Çiğdem KARAHAN BEDİR katılmıştır.

• 26 04.2017: CIF Sweden; ülkelerarası değişim programı çerçevesinde Türkiye temsilcileri aracılığı ile Almanya ve İspanya'dan Türkiye'deki sosyal Hizmet uygulamalarını yerinde görmek ve bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla, Dernek Genel Merkezini ziyaret ettiler. Ziyaret kapsamında,Genel Başkan Rahmiye Bozkurt tarafından İlgili ziyaretçilere derneğin tarihsel süreci ve mesleki çalışmalar konusunda brifing verildi. Almanya ve İspanya'dan katılan Sosyal Hizmet uzmanları da, ülkelerinde  ki sosyal hizmet uygulamaları ve çalışanların özlük hakları ile ilgili olarak brifing verdiler. Geniş katılımlı olan toplantıya, Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri,CIF Türkiye temsilcileri, Genel Merkez Yönetim kurulu üyeleri katılım sağlamışlardır.

• 2 Mayıs 2017: Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı: Prof Dr. Sunay İL Ziyaret edilmiş ve yeni yönetim olarak karşılıklı işbirliği ve dayanışmanın önemine vurgu yapılmıştır. Ziyarete Genel Başkan Rahmiye BOZKURT ve Genel Başkan Yard. Abdullah ÖZBAY katılmıştır.

• 3 Mayıs 2017: TBMM de devam eden Ruh Sağlığı Yasa Tasarısı Komisyon Çalışmalarına Genel Başkan Rahmiye BOZKURT ve SHUDER üyesi  Ahmet Cemil ÖLÇER katılmıştır. Yukarıda da belirtildiği üzere çalışmalar devam etmektedir.

• 5 Mayıs 2017: Başkent Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Anabilim Dalı Başkanı: Prof Dr. Işıl Bulut ziyaret edildi. Ziyaret kapsamında bölüm ile karşılıklı dayanışma ve işbirliğine değinilerek, Sosyal Hizmet Alanında ki sorunlara vurgu yapıldı. Ziyaret amaçlı yapılan toplantıya Prof. Dr. Ertan KAHRAMANOĞLU, Arş. Görevlisi M.Can AKTAN, Arş Görevlisi Merve PAK, Genel Başkan Rahmiye BOZKURT ve Genel Sayman  Çiğdem KARAHAN BEDİR katılmıştır.

• 08-09 Mayıs 2017 Tarihinde Sağlık Bakanlığı ,Türkiye Halk Sağlığı ve Dünya Sağlık Örgütünün ortaklaşa düzenlediği Uzun Süreli Bakım Çalıştayına Genel Sayman Çiğdem KARAHAN BEDİR katılım sağlamıştır.

• 10 Mayıs 2017 : Ankara Üniversitesi Bölüm Başkanı Prof. Dr.Veli DUYAN ziyaret edilmiş, ziyaret kapsamında karşılıklı işbirliği ve dayanışmanın önemine vurgu yapılarak, Sosyal Hizmet Alanında ki sorunlar tartışılmıştır. İlgili ziyarete Genel Başkan Rahmiye BOZKURT, Genel Sayman Çiğdem KARAHAN BEDİR ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep MUTLU katılmıştır.

• 10 Mayıs 2017: Dernek Genel Merkezinde Manisa şubesi Üyesi Sosyal Hizmet Uzmanı ve Yazar Alim Yavuz ile birlikte söyleşi ve etkinlik planlaması için toplanıldı. Toplantıya Genel Başkan Rahmiye BOZKURT, Genel Sayman Çiğdem KARAHAN BEDİR, Veznedar Tülin Kunar, Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Mutlu ve Sosyal Kültürel Etkinlikler Komisyon Üyemiz Cevat ÜSTÜN katılmıştır.

• 11 Mayıs 2017:  Kırmızı Şemsiye Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Ofis Koordinatörü tarafından Derneğimiz ziyaret edildi. Söz konusu ziyaret kapsamında işbirliğinin önemine vurgu yapılarak, LGBTİ’lerin sorunları tartışıldı. İlgili toplantıya Genel Başkan Rahmiye BOZKURT ve Çiğdem KARAHAN BEDİR katılmıştır.

• 11 Mayıs 2017:  LÖSEV gönüllüsü Avukat Seçil ÖZDİKMENLİ ve Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümünden Doç. Dr. Gonca POLAT tarafından organize edilen ve Dernek binasında gerçekleştirilen LÖSEV ve Sosyal Hizmet Mesleğinin önemi ve Sosyal Hizmet Uzmanlarının İstihdamı konulu söyleşiye Genel Başkan Rahmiye ve Genel Sayman Çğdem KARAHAN BEDİR katılmıştır.

• 16 Mayıs 2017 : Ankara Üniversitesi Akademi Restorantta düzenlenen Atanamayan Sağlıkçılar Platform toplantısında Sağlık çalışanlarını temsilen 25 Sivil Toplum Kuruluşu katıldı. Derneği temsilen Söz konusu toplantıya Genel Başkan Rahmiye BOZKURT katılmıştır.

• 17 Mayıs2017: Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenen, Cezaevleri ile ilgili proje toplantısına, Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep MUTLU ile Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Can ÖZKAYA katılmıştır.

• 18 Mayıs 2017: H.Ü.İİBF Tuğrul Çubukçu Salonunda düzenlenen Sosyal Hizmet Bölümü ve Dernek Kurucu Başkanlarından Prof. Dr. Sema KUT’UN cenaze törenine Genel Başkan Rahmiye BOZKURT,Genel Başkan Yard. Abdullah ÖZBAY, Genel Sayman Çiğdem KARAHAN BEDİR ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep MUTLU Katılmıştır.

• 18 Mayıs 2017:Final Temel Lisesi tarafından organize edilen meslek tanıtım günlerine, Sosyal Hizmet Mesleği ve çalışma alanları ile ilgili tanıtım günlerine, Genel Başkan Yard. Abdullah ÖZBAY ile Genel Sayman Çiğdem KARAHAN BEDİR katılmıştır.

• 23 Mayıs 2017: Çalışmalarını Mersin'de sürdüren Denetimli Serbestlik Personeli Derneği Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından SHUDER ziyaret edildi. Ziyaret amaçlı gerçekleşen toplantıda,Denetim Serbestlikte Sosyal İçerme Projelerinde ortak çalışma ve işbirliğine ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu. İlgili toplantıya, Genel Başkan,Rahmiye BOZKURT,Genel Sekreter Esin POLAT, Genel Sayman Çiğdem KARAHAN BEDİR,  Veznedar Tülin KUNAR, Yönetim Kurulu Üyesi, Mehmet Can ÖZKAYA ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep MUTLU katılmıştır.

• 23 Mayıs 2017: Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri, Hemşireler Derneği Başkanı ve Sağlık Emekçileri Sendikası Genel Eş Başkanı  Dernek Yönetim Kurulu Üyelerini tebrik ziyaretinde bulundular. Sağlık alanında yaşanan sorunları da konuşulduğu ziyaret kapsamında sağlık alanında çalışan derneklerin de yer aldığı, sağlık platform çalışmalarına katılım konusunda karar verildi. İlgili toplantıya Genel Başkan Rahmiye BOZKURT, Genel Sekreter Esin POLAT, Genel Sayman Çiğdem KARAHAN BEDİR, Veznedar Tülin KUNAR, Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep MUTLU, Yönetim Kurulu Üyesi Fayık YURTKULU katılmıştır.

• 28 Mayıs 2017: SHUDER Şube Başkanları ile 15. Dönem Yönetim Kurulu tanışma ve koordinasyon toplantısı yapıldı. Şube Başkanları tarafından yaptıkları çalışmalar  hakkında brifing verdiler. Karşılıklı işbirliğinin ve üye sayısının artırmaya ve dernek yeri satın alınması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıya Şube Başkanlarının yanı sıra,SHUDER Genel Başkanı Rahmiye BOZKURT  ile Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin tamamı  katılmıştır.

• 29.30.31 Mayıs 2017: H.Ü İİBF Sosyal Hizmet Bölümü İle ortaklaşa düzenlenen Uluslararası Sosyal Hizmet Kongresine ve 29 Mayıs Akşamı Gala Yemeğine katılım sağlandı. Kongreye Genel Başkan Rahmiye BOZKURT ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerinin tamamı katılmıştır.

• 6 Haziran 2017: Sağlık Emek Grubu( TTB,Diş Hekimleri Odası, Türk Diş Hekimleri Birliği, SES ) Temsilcileri ile birlikte, Türk  Eczacılar Birliği  ziyaret edildi. Ziyarete SHUDER'İ temsilen Genel Başkan Rahmiye BOZKURT ve Yönetim Kurulu Üyesi Fayık YURTKULU katılmıştır.

• 11 Haziran 2017: Dernek Genel Merkezinde atanamayan Sosyal Hizmet Uzmanlarını temsilen altı Sosyal Hizmet Uzmanı ile birlikte toplantı yapıldı. Toplantı da sorunlar ile birlikte atanamayan Sosyal Hizmet Uzmanlarına ilişkin  dernek bünyesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. İlgili toplantıya Genel Başkan Rahmiye BOZKURT, Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep MUTLU ve Yönetim Kurulu Üyesi Ergin BALCI katılmıştır.

• 13 Haziran 2017: Atanamayan Sağlık Çalışanları Toplantısına katılım sağlandı. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp GÜNDÜZ Platform üyeleri ile birlikte ziyaret edildi. Atanamayan sağlık çalışanlarına ilişkin sorunların dile getirildiği ziyarete SHUDER'İ temsilen Genel Başkan Rahmiye BOZKURT ve Genel Sayman Çiğdem KARAHAN BEDİR katılmıştır.

• 13 Haziran 2017: Çocuğa Karşı Şiddetin Önlenmesi için;  Çocuğa Karşı Şiddetin Önlenmesi İçin  Mücadele Ortaklık Ağı'nın yürütme kurulu toplantısına katılım sağlandı. İlgili toplantıya; Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep MUTLU katılmıştır.

• 13 Haziran 2017: Çocuğa Karşı Şiddetin Önlenmesi İçin, Çocuğa Karşı Şiddetin Önlenmesi İçin Mücadele Ortaklık Ağı ile Çocuktan Sorumlu Ombusdman İşbirliği Toplantısına katılım sağlandı. İlgili toplantıya; Yönetim Kurulu Üyesi Fayık YURTKULU katılmıştır.

• 14 Haziran 2017: Atanamayan Sağlık Çalışanları Platformu ile birlikte hazırlanan Basın Bildirisine SHUDER olarak imza atıldı ancak yönetim kurulunun aldığı karar doğrultusunda Basın açıklamasının yöntemi konusunda etik sorunlar olduğu gerekçesiyle Basın Açıklamasına katılım gerçekleşmedi.

• 15 Haziran 2017: Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Mezuniyet Töreni davetine;  SHUDER Genel Merkezini temsilen; Genel Başkan Rahmiye BOZKURT ve Genel Sekreter Esin POLAT katılmıştır.

• 16 Haziran 2017: Konya SHUDER şubesinin üyeleri için düzenlediği iftar yemeğine katılım sağlandı.  İftar yemeği davetine, SHUDER Genel Merkezini temsilen, Genel Başkan Rahmiye BOZKURT katılmıştır.

• 17 Haziran 2017: Koruyucu Aile Evlat Edinme Derneği (KOREV) tarafından  Ankara İç Kale Otelde düzenlenen;" Refakatsiz Sığınmacı Çocuklar" konulu Çalıştaya katılım sağlandı. Çalıştaya Genel Sekreter Esin POLAT katılmıştır.

•  20 Haziran 2017:  H.Ü.İİBF. Sosyal Hizmet Bölümü Mezuniyet Törenine SHUDER Genel Merkezi Temsilen; Genel Başkan Rahmiye BOZKURT ile Genel Başkan Yardımcısı Abdullah ÖZBAY katılmıştır.

• 20 Haziran 2017: Ana Kucağı Eğitilebilir Zihin Engelliler ve Ailelerini Koruma Derneği ile Çankaya Belediyesi Kadın Hizmetleri Şubesi tarafından organize edilen İftar yemeği davetine katılım sağlandı. İlgili davete SHUDER Genel Merkezi temsilen; Genel Sekreter Esin POLAT katılmıştır.

• 22 Haziran2017:  Başkent Üniversitesi SBF Sosyal Hizmet Bölümü Mezuniyet Törenine SHUDER Genel Merkezini temsilen Genel Sekreter Esin POLAT  ile Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep MUTLU katılmıştır.

• 5 Temmuz 2017:   Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümünün Mezuniyet Töreni davetine katılım sağlanmıştır. Mezuniyet törenine,SHUDER Genel Merkezini temsilen Genel Başkan Rahmiye BOZKURT katılmıştır.

• 4- 5 Temmuz 2017:  Sivil Toplum Geliştirme Merkezinin, Sivil Toplum Kuruluşlarını ve Platformlarını güçlendirme ağı toplantısına katılım sağlandı. Toplantıya SHUDER'İ temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep MUTLU katılmıştır.

• 17-18 Temmuz 2017:  Çocuğa Karşı Şiddeti Önleme Ortaklık Ağının Eskişehir İlinde düzenlediği;Çocuk Ombudsmanlığı konulu toplantıya katılım sağlandı. İlgili Toplantıya  Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep MUTLU katılmıştır.

• 18 Temmuz 2017: Adalet Bakanlığı Mağdur Hakları  Yasa Tasarısına katkı vermek amacıyla; SHUDER  Hukuk Komisyonu Üyelerinin görüş ve önerileri doğrultusunda  Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep MUTLU tarafından hazırlanan rapor  resmi yazıyla, Adalet Bakanlığına iletildi.

• 4 Ağustos 2017: SHUDER Genel Merkezinde; Çocuk Evleri ile ilgili olarak, Duvar Gazetesi Muhabiri Çınar LİVANE ÖZER tarafından Genel Başkan Rahmiye BOZKURT ile röportaj yapılmıştır.

• 8 Ağustos 2017: MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Rehberlik Hizmetleri Daire Başkanı Seyfettin TORAMAN ziyaret edildi. Söz konusu ziyaret kapsamında, Okul Sosyal Hizmeti ve Mevzuat görüşüldü. Ziyarete; Genel Başkan Rahmiye BOZKURT,Genel Sayman Çiğdem KARAHAN BEDİR, Okul Sosyal Hizmeti Komisyon Üyesi Sedat TÜRKERİ katılmıştır.

• 10 Ağustos 2017:  Sağlıkta Lisans Tamamlama Danıştay Kararının Uygulanması konusu ile ilgili olarak YÖK Hukuk Müşaviri Adem GELİR ile görüşme yapıldı. Söz konusu görüşmeye, Genel Başkan Rahmiye BOZKURT, Genel Sayman Çiğdem KARAHAN BEDİR, Prof. Dr. Kasım KARATAŞ ve Doç. Dr. Kamil ALPTEKİN katılmıştır.

• 11 Ağustos 2017: Sağlıkta Lisans Tamamlama konusunda Sağlık Alanında Faaliyet gösteren Lisans Derneklerinin toplantısına katılım sağlandı. Toplantıda YÖK Yetkilileri ile görüşme yapılması ve konuyla ilgili olarak, Bilgi Notu niteliğinde bir mektup gönderilmesi kararlaştırıldı. İlgili toplantıya; Genel Başkan Rahmiye BOZKURT ve  Veznedar Tülin KUNAR katılmıştır.

• 11 Ağustos 2017: SHUDER Genel Merkezinde; Altı Nokta Körler Derneği Dergisi için, Sultan KARATAŞ tarafından, Genel Başkan Rahmiye BOZKURT ile Röportaj yapılmıştır.

Ayrıca SHUDER Genel Merkezi bünyesinde oluşturulan Komisyon Çalışmalarımız ise devam etmektedir.

SHUDER Genel Merkez Yönetim Kurulu Adına

Genel Başkan